EASYLOX: Een universeel visgraatparket»

Gepubliceerd op 16-11-2018

Bart Beugt is een klein bedrijf, met een groot gevoel voor vernieuwing.  Wij zijn continue bezig om onze gedachten om te zetten in praktische oplossingen. Een mooi voorbeeld hiervan is EASYLOX®: Een universeel visgraatparket.

De aanloop van EASYLOX®

Eerder dit jaar bestelde twee klanten linker en rechter vloerdelen voor een visgraatvloer. Zij wilden ineens hun veertjes samen delen. Op die manier zouden ze uiteindelijk geen extra linker of rechter vloerdelen over houden. Dit hadden wij bij Bart Beugt niet eerder meegemaakt.

Als snel daarna kwam, uit de hoek van de parket plaatser, het bericht dat het plaatsen van een visgraatvloer vaak heel wat werk betekent. Zo komt het bijna altijd wel voor dat er op een gegeven moment meer linker- dan rechter delen zijn óf andersom. Dit kan betekenen dat bijvoorbeeld linker delen vermaakt moeten worden tot rechter delen. Dit neemt erg veel tijd in beslag. Bij Bart Beugt vonden we dat dit efficiënter moest kunnen. Binnen anderhalf uur lag er een tekening op tafel voor een nieuw profiel dat dit probleem op zou moeten lossen. De volgende dag werden er monsters gemaakt met het nieuwe profiel, waarbij delen (pockets) van het profiel werden uitgezaagd. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de vloerdelen zowel links als rechts aansluiten. Kortom, een universeel profiel zonder losse onderdelen.

EASYLOX®

Na wat verdere experimenten hebben wij uiteindelijk EASYLOX® ontwikkelt. EASYLOX® is een universele verbinding zonder linker of rechter delen. Elke plank heeft dezelfde profilering, zonder losse onderdelen! EASYLOX® is Europees gepatenteerd. Dankzij EASYLOX® is er op de werkvloer geen verwarring meer tussen linker- en rechter delen en zijn er geen vermaak-kosten meer. Ook bij het produceren van visgraat en het fabrieksmatig kleuren van deze vloeren hoeven linker en rechter delen niet langer uit elkaar gehouden te worden. Doordat dit visgraatparket wordt geproduceerd met behulp van een CNC gestuurde machine (EASYLOX® profiler) creëert het 100% passing, maatvoering en haaksheid. Deze machine is door BART BEUGT ontwikkelt. Kortom, al deze voordelen zorgen ervoor dat de vloer in kortere tijd gelegd kan worden met een nóg beter eindresultaat.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

EASYLOX-Profilering-1-1566296038.png
EASYLOX-Haaksheid-1566466085.png
EASYLOX-Perfecte-Passing-1566466086.png
EASYLOX-Maatvoering-1566466086.png