« Circulaire EASYLOX vloeren»

Gepubliceerd op 05-12-2019

Circulaire economie

Bomen zijn fantastisch. Ze produceren zuurstof, filteren CO2 uit de lucht en zetten dat om in de vorm van hout. Daarnaast zijn bomen een goede bescherming tegen uitdroging en erosie van de bodem. Toch kappen we wereldwijd al jarenlang veel meer bomen dan er bijkomen. De schaarste die dit tot gevolg heeft, dwingt ons op een andere manier te kijken naar ons productieproces en onze ontwerpen. De houtbewerkers van Herso oogsten daarom hun hout in stedelijk gebied, het zogenaamde urban mining. Dit is een arbeidsintensief proces, maar het levert unieke producten op die het milieu niet belasten en daarmee de wereld in twee opzichten mooier maken.

EASYLOX® no waste bont

De EASYLOX® no waste bont visgraatvloer is het resultaat van een mooie samenwerking tussen twee pionierende circulaire bedrijven, namelijk; Herso circulaire houtbewerkers & EASYLOX®. Herso staat voor eindeloos (her)gebruik. De samenstelling van het hout dat zij verwerken is dus nooit hetzelfde. Iedere No Waste vloer vertelt daardoor zijn eigen verhaal. Het is een magnifieke vloer met een geheel eigen karakter. De EASYLOX® no waste bont visgraatvloer heeft de gepatenteerde pengatverbinding die je van ons gewend bent. Hierdoor is deze circulaire visgraatvloer niet alleen heel eenvoudig te leggen, maar ook weer te verwijderen en te herplaatsen. De EASYLOX® no waste bont visgraatvloer is onze eerste volledig circulaire visgraatvloer, gemaakt van puur afvalhout. Dit geldt ook voor de onderlaag, bestaande uit vuren balken van de oude Sterrenschool uit Hilversum. Alles FSC 100% gerecycled en mét social return. Kortom, deze EASYLOX® no waste bont visgraatvloer is de ideale vloer voor bijvoorbeeld een circulair kantoorpand. Binnenkort in de EASYLOX no waste bont visgraatvloer verkrijgbaar met een baanbrekende circulaire afwerking, maar daarover volgt later meer informatie.

Projectinrichter, architect, aannemer of particulier: de No Waste vloer is een bijzonder element in ieder project, klein of (middel)groot. Vraag ons naar de mogelijkheden, wij vertellen u graag over de meerwaarde van deze even bijzondere als duurzame vloer.

Herso Circulaire Houtbewerkers, NL-Loosbroek, +31 (0)413 292 090, www.herso.nl

EASYLOX®, NL- Heeswijk - Dinther, +31 (0)413 296290, www.easylox.nl

Monsterborden10-1575552691.jpg