« Het begin van visgraat vloeren»

Gepubliceerd op 18-09-2019

Sinds het jaar 1500 was een visgraatvloer het pronkstuk van de mooiste kastelen en paleizen. Later ook van bijvoorbeeld grote, luxueuze Amsterdamse grachtenpanden. Wie ooit in een statig herenhuis is geweest heeft hem misschien al wel eens gezien. De visgraatvloer is van oudsher een hele chique parketvloer. Had je in de Gouden Eeuw zo'n vloer? Dan straalde je uit dat het op financieel gebied goed met je ging. Het was een uiting van pure welvaart, want de vloer en het onderhoud ervan waren duur. Het hebben van deze vloer was slechts weggelegd voor een klein publiek met een groot budget. Maar hier is verandering in gekomen. De visgraat is bezig met een comeback! En wel voor een ruimer publiek. De visgraatvloer wint de laatste tijd enorm aan populariteit en zien we steeds meer terugkomen in het hedendaagse interieur.

Wat is dat, een visgraatvloer?

Bij een visgraatvloer worden de planken loodrecht op elkaar gelegd, wat een speels patroon geeft. Het soort hout, de lengte, de breedte en de afwerking zorgen uiteindelijk voor de uitstraling van de vloer. Er zijn verschillende afwerkingen mogelijk. Wil je een strakke vloer? Ga dan voor een geschuurd oppervlak en een nette houtsortering. Wil je een robuustere vloer? Ga dan voor een vloer met een geschaafd of geborsteld oppervlak en een rustiekere houtsortering. Daarnaast zijn er talloze kleurmogelijkheden. Kortom, jij bepaald zelf de uitstraling van jouw vloer. Op deze manier is een houten visgraatvloer de perfecte basis om te combineren met iedere woonstijl. Van modern tot vintage en van landelijk tot klassiek tot industrieel.

Wil jij graag een visgraatvloer in jouw huis?

Dan hebben wij een goede tip. Alle parketteurs weten dat het plaatsen van een visgraatvloer vaak heel wat werk betekent. Bij EASYLOX® vonden we dat dit efficiënter moest kunnen. EASYLOX® is een visgraatparket met een universele verbinding zonder linker of rechter delen. Elke plank heeft dezelfde profilering, zonder losse onderdelen! Dankzij EASYLOX® is er op de werkvloer geen verwarring meer tussen linker- en rechter delen en zijn er geen vermaakkosten meer. Dit zorgt ervoor dat de vloer in kortere tijd gelegd kan worden met een nóg beter eindresultaat. En dat is niet alleen voor jou een voordeel, maar ook voor de parketteur. Bekijk hier de mogelijkheden van onze EASYLOX® vloeren of bekijk hier de dealers bij jou in de buurt.

In vele maten, maar wat past bij jouw huis?

EASYLOX® is verkrijgbaar in veel verschillende maten. Maar welke maat past het beste bij jouw huis? In een kleine ruimte kun je mooi ‘spelen’ met een visgraatvloer. Een visgraatvloer kan een kleine ruimte optisch groter maken. Vooral wanneer je kiest voor een wat fijner patroon krijg je vaak een mooie vloerstructuur die een ruimte vergroot en uitdiept. Vooral de wat lichtere varianten geven een gevoel van ruimtelijkheid, de meer warme houtkleur kan zorgen voor een warme en knusse sfeer. In een grote ruimte kies je meestal voor wat grotere vloerdelen. De vloerdelen zijn in dit geval breder en langer, waarmee je voorkomt dat de ruimte er te druk uitziet. Uiteraard is alsnog alles mogelijk in jouw huis. Laat je daarom ook vooral adviseren door de verkopende partij.

EASYLOX-Vloer-1578403871.JPG